پروتز لب با تزریق ژل و چربی | روش ها و هزینه برجسته سازی لب
همیشه داشتن لبهایی حجیم و پر، از آرزوهای زنان در طول تاریخ بوده است. لبهای حجیم به افزایش جذابیت زنان و کاهش سن آنان و جوان نشان دادن آنها کمک بسیاری میکند. پیشرفت تکنولوژی راههای بسیاری برای رسیدن به این آرزو پیش روی زنان گذاشته است. بعضی از این راهحلها همچون پروتز لب با تزریق چربی و تزریق ژل، موقتی میباشند این روشها میتوانند برای مدتی این موهبت و زیبایی را شامل حال شخص بکند؛ اما بهمرورزمان با جذب این مواد توسط بدن، لب به حالت اولیه خود بازمیگردد و دستیابی به لبهایی حجیم، مستلزم انجام دوباره عمل است. روش پروتز لب، روش دائمی دستیابی به لبهایی حجیم و زیباست. در ادامه به بررسی بهتر و دقیقتر این روش میپردازیم. همچنین خطرات احتمالیای که ممکن است برای فرد به وجود بیاید را بیان خواهیم کرد تا بتوان با دیدی بازتر به انتخاب این روش پرداخت.
انواع پروتز لب با تزریق
در ادامه بهتر است ابتدا روش تزریق ژل و تزریق چربی را بررسی کنیم:
تزریق با ژل:
در این روش از ژلهای مصنوعی که تقریباً میتوان گفت در حد بالایی با بدن و متابولیسم آن سازگار است، برای پر کردن و حجیم سازی لب استفاده میشود. در این روش بعد از معاینه پزشک و مشخص کردن نقاطی که نیاز به تزریق دارند و ضدعفونی کردن آنها توسط مواد آنتی باکتریال، تزریق ژل شروع میشود. خود ژلهای مصنوعی تا حدودی بیحسکننده هستند، اما غالباً برای جلوگیری از درد بیمار، بیحسی موضعی استفاده میشود. پس از اتمام کار نیز، علائم پاکشده و از icepack برای کاهش درد و تورم استفاده میشود. این روش به زیباتر شدن لبخند شخص با بالا بردن گوشههای لب، کمک بسیاری خواهد کرد. همچنین موقتی بودن این روش میتواند از دلایل مهم در مناسب بودن این روش باشد. چراکه باگذشت زمان و جذب ژل توسط بدن، میتوان به لبهای قبلی خود دستیافت و یا دوباره به شکل دیگری تزریق را انجام داد؛ که البته این نیز میتواند به دلیل نیاز دوباره به تزریق، عیب نیز بهحساب بیاید.
تزریق با چربی:
این روش و مراحل انجام آن، تقریباً مشابه تزریق با ژل است. با این تفاوت که افرادی که حاضر به پذیرش مواد مصنوعی در بدن خود نیستند، این روش را انتخاب میکنند. در این روش با برداشتن بخشی از چربی از نقاط بدن، مثل ران، سینه، شکم و …، چربی برداشتهشده بهوسیله سوزن به داخل لب تزریق میشود. به دلیل جذب این چربی توسط بدن، غالباً کمی بیشتر از حد نیاز تزریق انجام میگیرد تا طی یک دوره 3 تا 4 هفتهای بتوان به نتایج تقریباً دائمی دستیافت. این دوره در تزریق با ژل کمتر از یک هفته است. از طرفی یکی از بهترین مزیتهای این روش، فرصت انتخاب برداشتن چربی از نقطهای خاص است که میتواند به انتخاب بیمار مشخص شود. از طرفی نیاز به مسکن در این روش و روش تزریق ژل، بسیار کمتر است و دوره بهبود بسیار سریعتر از پروتز لب است.
روش تزریق برای پرتر و حجم دهی لب، هم روش تزریق با ژل هم روش تزریق با چربی، هر دو از روشهای مطمئن در حجم دهی به لب هستند. چراکه در این روش میتوان حجم لب را کنترل کرد و طی جلسات مختلف با تزریق به حجم موردنظر رساند. همچنین این روش میتواند به کاهش چینوچروکهای اطراف لب که به دلیل افزایش سن به وجود آمدهاند نیز کمک میکند. در این روش کبودی موضعی کمتر و همچنین احتمال واکنشهای آلرژیک به دلیل مناسب بودن جنس مواد تزریقی و سازگاری با متابولیسم بدن نیز کمتر است.
مراحل انجام پروتز لب
پروتز لب بهوسیله ورقههای سیلیکونی از روشهای دائمی برجستهسازی لب است که این اواخر پزشکان به دلیل مشکلاتی که ممکن است پیش بیاورد – همچون بیحس شدن و مختل شدن حرکات لب، طبیعی نبودن بافت لب، جابهجایی پروتز (که البته هنوز هم بسیاری از پزشکان این مسئله را رد میکنند) و …- از انجام آن دوری میکنند. بااینحال ما در این مقاله به بررسی این روش خواهیم پرداخت.
در این روش طی یک عمل جراحی 60 تا 90 دقیقهای، با ایجاد برشهایی بر روی دو طرف، پروتز وارد بافت داخلی لب شده و پس از جاگذاری آن، دو طرف لب و برشهای ایجادشده، بخیه میشوند. باید در نظر داشت که پس از انجام جراحی از استعمال و یا استشمام دود سیگار تا چند هفته باید جلوگیری کرد و برای گرفتن نتیجه همیشه 3 روز تا یک هفته استراحت مطلق تجویز میشود. مراقبتهای پس از جراحی درگرفتن نتیجه مناسب بسیار مؤثر و مهم است.
سه نوع پروتز وجود دارد. پروتز آلودرم که بافتی و نرم و انعطافپذیر است که برای از بین بردن سلولهای زیست پذیر استفاده میشود و با تزریق در حاشیههای کوچک ایجادشده در لب، به حجیم سازی لبها کمک میکند. پروتز پرمالیپ نیز، سیلیکونی جامد است که با قرارگیری در زیرپوست صورتی لب، به لبها حجم میدهد و در صورت مایل قابل خارج کردن است. پروتز ورمافین نیز همچون پرمالیپ است و قرارگیری در لب قابل جداسازی است. البته باید در نظر داشت که این نوع پروتز به دلیل ایجاد عفونتهایی بیدلیل طی سالهای آینده، بههیچوجه توصیه نمیشود.
در کل میتوان گفت که پروتز لب بهوسیله سیلیکون، گاهی عوارضی بیشتر از تزریق به بار میآورد. عوارضی همچون عفونت، جابهجایی پروتز، حساسیت به ماده پروتز و … . مواد تزریقی به دلیل موقتی بودن و سازگاری بیشتر با بدن، گزینههای بهتری هستند. این مواد به دلیل موقتی بودن، میتوانند در صورت نامساعد بودن شکل لب، دوباره لبهای قبلی را به فرد بازگردانند. همچنین تزریق چربی به دلیل گرفته شدن این ماده از خود بدن توسط لیپوساکشن، بهترین گزینه و کم عارضه ترین آنها برای حجیم سازی لب است. به همین دلیل است که پروتز لب تا حدودی از میان برداشتهشده و تزریق جای آن را گرفته است.
هزینه و قیمت پروتز لب
هزینه پروتز لب و تزریق با توجه به نوع پروتز و ژل یا چربی انتخابشده توسط بیمار با مشاوره پزشک متخصص و میزان حجم موردنیاز تعیین میشود و برای هر کس متفاوت است. در صورت نیاز به جراحی، هزینهی بستری و اتاق عمل نیز به هزینه مواد اولیه اضافه خواهد شد. در کل میتوان هزینه را به هزینههای بیمارستان، هزینه مواد اولیه و دستمزد متخصص و مشاور دستهبندی کرد. اطلاع از هزینههای ممکن و نتایجی که در ادامه ممکن است به دست بیاید، قبل از گرفتن هر تصمیمی بسیار مؤثر و مهم است و حق هر فرد متقاضی حجیم سازی لب است.